Stad Ermeton-sur-Biert

Kent u Ermeton-sur-Biert?

Ermeton-sur-Biert is een klein dorp met onmiskenbare charme in de provincie Namen in België. Bijgevolg maakt het deel uit van de gemeente Mett in Wallonië, die, laten we niet vergeten, tot 1977 een zelfstandige gemeente was. Destijds werd beslist om veel gemeenten in België samen te voegen, waaronder Mett.

De reputatie is welverdiend, en als u op zoek bent naar rust, een vakantie in de buitenlucht of zelfs verjonging, dan is dit een bestemming die u niet mag missen.

U wordt afgesloten van de wereld, met prachtige landschappen die eigen zijn aan Wallonië. Daaronder vinden we de rivier de Molignée, die deze doorkruist. De populariteit hiervan heeft ertoe geleid dat het zijn naam deelt met een kaas, Molignard, die wordt geproduceerd op de Cherlin-kaasboerderij in Falaen. We raden dit ten zeerste aan als je ooit besluit om naar Ermeton-sur-Biert te gaan.

Het meest aantrekkelijke van dit dorp, je kent het vast al, is het sublieme klooster. Er is een gemeenschap die in 1917 werd opgericht door pater Eugène Vandeur, die monnik was van de abdij van Maredsous. Deze plaats van aanbidding, met een indrukwekkende structuur en omvang, wordt volledig beheerd door vrouwen en zusters.

De waarden van het hermetonklooster in België

De waarden die werden bijgebracht ten tijde van de oprichting ervan, zijn nog steeds aanwezig en worden van generatie op generatie doorgegeven. De laatste is inderdaad gebouwd voor één doel, en vooral op basis van een passie, die zelfs als een reden om te leven kan worden beschouwd. Dat om het delen van het gemeenschapsleven tussen vrouwen te laten bloeien, en om de rijkdom en waarden van de spiritualiteit van de christelijke religie te communiceren. Je valt daarom in een apart universum, opgeschud door liefde, wijsheid en tolerantie. Een stop in deze aanbidding kan je geestelijk verheffen en kan zelfs je kijk op de wereld, goed, kwaad, vergeving en vele andere waarden veranderen, die in onze huidige samenleving de neiging hebben te vervagen. Het is een pauze van je leven, je overtuigingen en wat je denkt te weten.U zult uw geest openen, alles vergeten of in twijfel trekken wat voor u vanzelfsprekend lijkt. Probeer misschien zelfs om sommige dingen op hun plaats te zetten, herzie uw prioriteiten en de ware zin van uw leven en die van anderen. Afgezien van persoonlijke vervulling, de grootsheid van de geest die u zult verwerven, is het een ervaring die nuttig voor u kan zijn als u zich verloren of alleen voelt of als u geen doel in uw leven laat zien.alleen of dat u geen doel in uw leven bewijst.alleen of dat u geen doel in uw leven bewijst.

Wat doen we daar?

Ondanks het unisex karakter staat het klooster uiteraard voor iedereen open. Het is dus mogelijk om met de zusters in gesprek te gaan, raadgever, gids te zijn of misschien zelfs te biechten. De kapel is ook een oratorium, de hele dag open en privé. Maar bovenal, als u meer geïnteresseerd bent in het ontdekken van deze plaats, haar gebruiken en haar gewoonten, is het mogelijk om deel te nemen aan de eucharistie en de getijden liturgie. Alle missen en andere evenementen zijn in het Frans.

Bezoek het klooster

Voor degenen die gepassioneerd zijn door architectuur, heb je geluk. Het klooster van Ermeton is inderdaad een gebouw met een uitzonderlijke structuur. Daarnaast is de omgeving erg indrukwekkend. Het is dus een gebouw dat werd gebouwd in 1917, ook al heeft het renovaties ondergaan, de authenticiteit is niet veranderd. We vinden er de charme van koude stenen, hoge plafonds, grote open haarden en hoge torens. Het is een sprong in het verleden. Net als bij een kasteel, is het op dezelfde manier gerangschikt. Er zijn hoge muren, een klokkentoren, een binnenplaats en enorme kamers. In de winter is het klooster adembenemend. Geheel bedekt met sneeuw, voelt het als een film.

Blijf daar

Het klooster staat de hele dag open voor iedereen. Het is mogelijk om daar te blijven en als gast een tijdje te blijven. Zoals we al eerder zeiden, dit is een indrukwekkend gebied, daarom zijn er 9 kamers geschikt voor stellen en 17 eenpersoonskamers als je ooit alleen wilt gaan. Er zijn ook meergezinskamers, geschikt voor uw kinderen, uw vrouw en uw hele gezin, wat het ook is, elke kamer heeft zijn eigen badkamer. Het klooster staat te koop, het lijkt erop dat het kan worden omgevormd tot woningen die te huur worden aangeboden op voorwaarde dat een huurwaarborg.

Alleen of met anderen?

Zelfs als dit verblijf een zoektocht voor jezelf kan zijn, kun je ervoor kiezen om samen te komen en deze ongelooflijke ervaring te delen met degenen die er echt toe doen. Er is natuurlijk een lift, die gedeeltelijk is ingericht voor mensen met beperkte capaciteit, om niemand te benadelen. Het gebouw is gebouwd om de rijkdom van de christelijke spiritualiteit te delen, je kunt deze waarde laten bloeien door er andere mensen bij te betrekken. Anders kun je er altijd om je heen over praten en het sterk aanbevelen.

Opstelling van het klooster

Bibliotheek en boekwinkel

Wat betreft de activiteiten en faciliteiten die in het klooster zijn opgezet, is er een grote bibliotheek en een boekwinkel. Sommige werken dateren van meer dan 150 jaar geleden! Anderen zijn door enkele zusters zelf geschreven. Het is dus een onmetelijke exclusiviteit die binnen handbereik ligt. De mogelijkheid om jezelf te cultiveren, andere horizonten te openen en een paar uur of een paar dagen door deze boodschappers van God te leven.

Het park

Het klooster heeft ook het geluk een park te hebben, met onberispelijk onderhoud en esthetiek. Een echt klein individueel nest om te lezen, te mediteren of tijd voor jezelf te nemen. Maar ook een plek van delen, communiceren en uitwisselen. Ook kunt u er de zusters ontmoeten, die u graag begeleiden, uw vragen beantwoorden en vooral adviseren. Een magische plek om wijsheid en rust voor de ziel te vinden. Er zijn ook grote vergaderruimten om de gastheer en de zusters te ontmoeten en voor onbepaalde tijd te praten over ieders gevoelens. Maar bovenal de grootsheid van de geest die je aan het verwerven bent, en je verrijkt jezelf des te meer door naar de gedachten van ieder te luisteren.

keuken

Dit zijn dezelfde kamers waar u uw maaltijd zult nuttigen. De keuken is eenvoudig maar zeer gevarieerd en de feedback is meer dan positief. Zodra iedereen klaar is, wordt u uitgenodigd om de tafel af te ruimen en samen mee te doen aan de afwas. Het is ook nodig om te helpen met het opzetten van tafels voordat u begint. Dienstbaarheid en wederzijdse hulp zijn essentiële waarden van het christendom.

De evenementen

Elk jaar worden door het klooster evenementen georganiseerd om informatie te verstrekken en hun ervaringen over de voordelen van de christelijke religie te delen. Ze worden gepresenteerd in de vorm van een informatiesessie, een activiteit voor de allerkleinsten en individuele discussieruimtes. Ze staan ​​uiteraard open voor iedereen, en elke keer zijn er veel deelnemers. Van alle leeftijden, alle klassen en alle situaties. Het maakt niet uit wie je bent, wat je doet in je leven, wat je wel of niet bereikt hebt, je bent welkom. Zeker als het echt van waarde voor je is. Deze evenementen zijn georganiseerd om u te begeleiden en te helpen. Wederzijdse hulp en vrijgevigheid zijn kwaliteiten die echt erkend worden in de christelijke religie, en voor oordeel is daar geen plaats. Tolerantie, ja aan de andere kant.